04 January 2014

Happy Belly


... hat man wenn man lecker gegessen hat.
Man braucht nicht immer grandiose, schwierige Gerichte zu kochen find ich, ich mag es einfach, frisch und selbstgekocht, ich bin auch ein Suppen - "Fr"Esser:-) darum gibt es bei uns wenn nicht jeden dann mindestens jeden zweiten Tag lecker Suppe, Möglichkeiten und Rezepte gibt es so viele.
Zu unseren Lieblingen gehört auf jeden Fall Borschtsch oder wie Kinder es oft nennen die Rote Suppe:-) Ich koche ihn in verschiedenen Varianten, mal mit Fleisch, mal ohne, mal mit mehr rote Bete mal mit weniger, mal mit Sahne mal ohne, alle Varianten schmecken super:-)
Heute präsentiert im rosa Emailletopf von Ib Lausen mit lilla Geschirtüchern von Krasilnikoff und ein bisschen Vintage von Syl loves :-)

*

...szczesliwy brzuszek ma sie wtedy kiedy zjadlo sie pyszny, cieplutki obiadek:-)
Jestem zwolenniczka prostego jedzonka, gotuje codziennie a na weekendy 2,3 razy dziennie bo czasem nawet i sniadanko jest u nas gotowane. Nie zawsze musza ta byc trudne i bardzo wyszukane przepisy, takie szybkie, zdrowe ale pyszne sa najlepsze. 
Jestesmy tez zupowcami, praktycznie codziennie a jesli nie to co drugi dzien jest u nas jakas zupka, z mieskiem lub bez, z samych tylko warzyw, na cieplo lub na zimno, mozliwosci jest tyle same wiecie kuchareczki kochane:-)
Nasza ulubiona jest chyba barszczyk, tzn. taka nasze wersja barszczyku, ktory przyzadzam tez na kilka spodobow, dzsiaj tylko warzywny:-) zaprezentowany w rozu ob Ib Laursena i fiolecie od Krasilnikoff i odrobinie vintage od Syl loves:-)




Habt ein leckeres Wochenende ihr Lieben:-)
Smacznego weekendu kochani:-)

Syl


40 comments

  1. Gar köstlich ... ich glaube, ich gehe gleich mal in die Küche!

    Hab' ein wunderbares Wochenende ... liebe Grüße, Frauke

    ReplyDelete
    Replies
    1. :-))) Viel Spaß beim Kochen liebe Frauke! Schönes Wochenende!

      Delete
  2. Uwielbiam barszczyk! Oczywiście ten ugotowany przez moją mamę jest najlepszy na świecie:)))

    ReplyDelete
  3. Liebe Syl, die Borschtsch kenne ich auch noch aus Kindertagen, die gab es immer beim Tiefkühlhändler, der mit seinem Wagen von Haus zu Haus fuhr. Ich wusste nie, was drin war, fand ihr Aussehen aber immer so lecker, dass sie mir automatisch gut
    schmeckte ;-) Schade, dass Du das Rezept nicht mitgepostet hast, das hätte mich WIRKLICH interessiert! Außerdem brauche ich unbedingt den To-hopf!!!!!
    Liebe Grüße und ein schönes WE!
    Mina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Danke liebe Mina:-) Das Rezept ergänze ich die Tage auf jeden Fall!!:-) LLG ja die Töpfe sind echt toll ich koche drin jeden Tag, sie sind nicht nur schön aber auch praktisch:-) LLG

      Delete
  4. dziś zdjęcia absolutnie dla mnie :) pastelove :))) a zupkowa to i ja jestem , niestety mój mąż troszkę mniej .. dla mnie jednak dzień bez zupki dniem straconym :)) Pozdrowionka dziś rosołkowe z lubczykiem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Monius dziekuje i zycze Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku! buziaki

      Delete
  5. Ja też jestem zupkolubna :) Dla mnie to może być jedyne danie na obiad. Barszczyk... mniam! :)
    pozdrawiam Syl
    marta

    ReplyDelete
  6. frisch ist immer super! Ich liebe Suppen und deine Bilder,-)! GLG Anja

    ReplyDelete
  7. Liebe Syl,.
    wie cool ist das denn????? Genau DIE Suppe.....die rote ;-)...gab es bei uns heut!!!! Nach Deinem Rezept....sie war wieder oooooberlecker!! Hatte nur Lauch vergessen...war aber nicht sooo schlimm...hihi
    Und es ist die perfekte Wintersuppe!
    Habt ein ruhiges Wochenende,
    liebe Grüße an Bryan,
    Deine Barbara

    ReplyDelete
  8. moja babcia najukochansza gotowala zawsze wiosna przepyszna botwinke :) taka z tluczonymi ziemniaczkami i zielonymi mlodymi buraczanymi listeczkami.... i cudownie rozowa :) ale barszczyk tez lubie :) i zupy sa genialne bo je mozna gotowac nawet bez przepisu ;)
    szczesliwego weekendu moja droga!!!
    ja tez mam wlasnie happy belly po ziemniaczanej ;)

    lubie cie :)
    aneta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ojacie Anetko botwinka!! czekamy na swieza i gotujemy co? i masz racje zupke zawsze jakas mozna wykombinowac! bez przepisu!
      Dziekuje slicznie za lubienie:-)))*

      Delete
  9. Guten Appetit und einen schönen Samstagabend für dich ♥
    Herzliche Grüße
    Rosinchen ♥♥♥

    ReplyDelete
  10. Syl, deine Fotos sind immer wieder ein Genuss!!! ♥♥♥♥
    Liebe Grüße,
    Bianca

    ReplyDelete
  11. A u mnie dzisiaj tez był czerwony barszcz i zapiekane ziemniaczki,pychota.

    ReplyDelete
  12. Oh, ja uwielbiam czerwony barszczyk! Pychota! Najlepiej z kartofelkami! Mmmm...!
    Piekne fotki Kochana!

    Sciskam!

    Dagi

    ReplyDelete
  13. Hallo Syl,
    deine Bilder machen so richtig Lust auf diese Suppe obwohl ich gestehen muss das ich sie so gar nicht. Zum Leidwesen meiner Familie koche ich sie auch nie. Ich weiss nicht wie du deine kochst aber fuer das Familienrezept meines Mannes bekam ich hier nie alle Zutaten. Doch jetzt haben wir das einzige Polnische Lebensmittelgeschäft in der Stadt gefunden und waehrend ich hier schreibe kocht mein Mann die Suppe.
    Liebe Gruesse
    Ella

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh wow da musst ihr mir mal verraten wie ihr sie kocht bitte! Wir machen dann hier eine rote Bete Rezeptsammlung:-)))) LLG an Euch

      Delete
  14. Sylwio ależ pysznie... ja uwielbiam barszcz :)
    pozdrawiam aga :D

    ReplyDelete
  15. To właśnie moje niespisane nigdzie postanowienie na nowy rok. Żeby wiecej gotować i urozmaicić swoją kuchnię. Żeby sprawdzać nowe przepisy, poznawać nowe warzywa, smaki... Mam mnóstwo książek kucharskich. Czas je w końcu przetestować :) Barszcz wygląda apetycznie. Dobrze, że moja zupa na jutro się właśnie gotuje :)

    ReplyDelete
  16. ach syl, ich LIEBE deinen stil, dein geschirr, deine fotos, deine einrichtung... ich bin so gerne hier!!
    und dein ROT ist einfach KLASSE! und NIE zu viel bei dir!!

    nora

    ReplyDelete
  17. Wszystkiego najlepszego na ten rok moja droga! :* niech spełnią się Twoje marzenia :)))

    ReplyDelete
  18. Mniam mniam, uwielbiam czerwony barszcz :)

    ReplyDelete
  19. A ja właśnie będę zabierać się za krem z groszku. Moje dziewczynki uwielbiają kremy w weekendy bo w tygodniu babcia gotuje im bardziej klasycznie. Pozdrawiam ciepło i wszystkiego dobrego na nowy rok!

    ReplyDelete
  20. ależ optymistyczne połączenie bieli i fioletu!!! tego mi dzisiaj trzeba bo szaruga totalna za oknem!

    ReplyDelete
  21. Uwielbiam ten styl, który prezentujesz na swoich fotografiach... :)

    ReplyDelete
  22. Liebe Syl,
    so einfach kann glücklichsein gehen! Der Topf ist süß und vor allem süß arrangiert. Und auf die rote Suppe hast Du mich jetzt richtig neugierig gemacht.
    Liebe Grüße,
    Ida

    ReplyDelete
  23. Hallöchen, mmh... Lecker :))) und so schön fotografiert ! Herzliche Grüße, Andy

    ReplyDelete
  24. Ciepłe zupy są wspaniałe na zimę! U mnie i barszczyk i rosół i wszelkie możliwe zupy - kremy z sezonowych warzyw:):) Piękne i apetyczne zdjęcia, od razu człowiek by jadł;):) Pozdrawiam ciepło!

    ReplyDelete
  25. Lovely pictures!!! <3 :)

    malla

    ReplyDelete
  26. Śliczny obrus, pasowałby do mojej kuchni :)

    ReplyDelete

Syl loves. All rights reserved. © Maira Gall.